Leren gitaarspelen

Als je gitaar wilt leren spelen zijn er verschillende mogelijkheden om het te leren, tegenwoordig heb je gelukkig wel wat meer keuze dan enkel gitaarles nemen bij een muziekschool in de buurt. Er zijn op internet verschillende websites waar je gratis informatie kunt vinden, je hoeft enkel te zorgen dat je een gitaar hebt. Het nadeel hiervan is alleen dat de lesstof waar niet goed geordend is en het kan natuurlijk niet op tegen een betaalde les. Mijn advies is dan ook om dit enkel te doen als je ooit al gitaar hebt gespeeld en het weer op wilt pakken, vaak zijn die ongeordende lessen genoeg om je weer te herinneren hoe het moet.

 

Ben je een echte beginner en heb je nooit (goed) gitaar kunnen spelen dan kun je beter een gestructureerde les nemen, tegenwoordig kun je dit zelfs online doen. Dat scheelt een hoop geld vergeleken met een leraar en je kunt in je eigen tempo leren. Op deze website is een vergelijking gemaakt van de 3 meest gevolgde online gitaarlessen: http://instrumentpassie.nl/online-gitaar-leren-spelen/. Conclusie van de vergelijking is dat het lesstof bij alle 3 de aanbieder van voldoende niveau is om gitaar te leren spelen, echter bij de ene krijg je meer lesstof dan de andere. Ook zit er verschil in de snelheid waarmee door de lesstof wordt gegaan en is er 1 aanbieder die een stuk goedkoper is (2 tientjes, maar als je dit niet kunt missen is dit erg veel spreek ik uit ervaring 😉 ).

Tevens vindt je op http://instrumentpassie.nl/ informatie over allerlei aspecten van de gitaar, zoals de geschiedenis of hoe je als linkshandige gitaar kunt leren spelen.

Deel dit:

2014 © Digitaar.nl | Alle rechten voorbehouden